İstanbul uydu servisi, uydu ayarlama, tv sorunları, uydu kurulumu, anten ayarlama, tv ayarı, uydu montajı

Tuner çıkışı aşırı yüklendi, sorunu ve çözümü

 Televizyonların başlıca sorunlarından bir tanesi de Tuner çıkışı aşırı yüklendi sorunudur. Tuner çıkışı aşırı yüklendi yazıyor olması kullanıcıları tuner çıkışı nedir sorusunu sormaya sevk etti diyebiliriz. Peki nedir bu Tuner çıkışı aşırı yüklendi problemi?



Televizyonların sinyal sorunları ile alakalı olmayan bu sorun nedense birçok kez karşımıza çıkmaktadır. Tuner çıkışı aşırı yüklendi problemi o kadar çok fazla çıkmaya başladı ki önüne gelen bu tuner çıkışı ile ilgili sorular sormaya başladı. Bizler de uydu servisi ve tv problemlerini çözmeye çalışan birer bireyler olarak Tuner çıkışı aşırı yüklendi lütfen fişi çekin diye biten uyarı yazısının ne demek olduğunu sizlere anlatalım.

Tuner çıkışı aşırı yüklendi nedir?

Akşam geç vakite kadar televizyon izlediniz ve normal bir şekilde televizyonu kapatıp uyudunuz. sabah televizyonu açtığınız da Tuner çıkışı aşırı yüklendi yazı yazısı ile karşılaştınız. Normal olarak daha önce tv sinyal sorunları olduğu zaman sinyal yok lütfen anten kablosunu kontrol ediniz yazıyordu. ama şu anda Tuner çıkışı aşırı yüklendi, fişi çekiniz yazıyor. Bunun nedeni ne olabilir?

Tuner çıkışı aşırı yüklendi yazısını gördüğünüz de endişelenmeyin ve fişi çıkarın demesi sizleri telaşlandırmasın. Bu uyarı yazısını dikkate almadan televizyon bozulduğu zaman hangi uydu servisi firmalarını çağırıyorsanız aynı şekilde onları çağırabilirsiniz.


Tuner çıkışı aşırı yüklendi çözümü nedir?

Tuner çıkışı aşırı yüklendi çözümü için bir kaç önemli yol izlemelisiniz.  Bunları tek tek yapmanız taktirde Tuner çıkışı aşırı yüklendi sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Anten kablosu kopmuş olabilir


Anten kablosu koptuğu zaman içerisindeki teller birbirlerine değer ve Tuner çıkışı aşırı yüklendi sorunuza sebep olabilir. Kablonuzun kopmuş yerini bulup tamir edin veya anten kablosunu komple değiştirin.

Lnb bozulmuş olabilir


Lnb bozulduğu zaman aynı kablo kopması gibi Tuner çıkışı aşırı yüklendi uyarı yazısını alırsınız. Lnb değiştirmeniz gerekebilir veya çoklu lnb kullanıyorsanız bir diğer çıkışa takarak Tuner çıkışı aşırı yüklendi uyarı yazısını ortadan kaldırabilirsiniz.

Televizyon bozulmuş olabilir. 


Televizyon bozulduğu zaman Tuner çıkışı aşırı yüklendi çözümü ile ilgili yapacağınız pek fazla birşey yoktur. Bunun için bir tv ve uydu servisi ile görüşmeniz ve Tuner çıkışı aşırı yüklendi çözümü ile ilgili gerekli tamir işlemlerini başlatmanız olacaktır.
Önceki Yazı
Next Post »