İstanbul uydu servisi, uydu ayarlama, tv sorunları, uydu kurulumu, anten ayarlama, tv ayarı, uydu montajı

Uydu kablosunda sinyal olup olmadığını nasıl anlarız

 

Uydu kablosunda sinyal olup olmadığını nasıl anlarız
Uydu kablosunda sinyal olup olmadığını nasıl anlarız

Televizyonlar da sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan biri de "televizyon da sinyal yok" hatasıdır. Peki ya uydu kablosunda sinyal olup olmadığını nasıl anlarız biliyor musunuz? Uydu servisi çağırırsanız bu sorunun üstesinden hemen gelebilir yeteneğe sahiptirler. Peki ya sizler eve uydu tamircisi çağırmadan televizyon uydu anten kablosunda sinyal olup olmadığını anlayabilir misiniz?

Televizyona sinyal gelmediğinde sinyal yok veya zayıf hatası ile karşılaşırsınız. Ama bazı bazı durumlar da sinyal olsa bile bu sorun meydana gelmiş olabilir. Peki bu sorunu nasıl çözeceğiniz konusunda bir fikriniz var mı? Uydu kablosunda sinyal olup olmadığını nasıl bulacağınızı hemen size anlatalım.

Uydu kablosunda sinyal olmadığını nasıl anlaşılır?

Televizyonların çalışmasına neden olan ürünlerden biri de çanak anten sistemleridir. Çanak antenden gelen uydu kablosunda sinyal yoksa televizyon ve radyo kanalları çalışmaz. Durmadan sinyal yok arızası verir. Anten kablosunda sinyal olup olmadığı aslında yapacağınız ufak bir deney ile anlayabilirsiniz. İşte size bazı öneriler.

İPUCU: Televizyon da tuner çıkışı aşırı yüklendi yazıyorsa o zaman bu konumuzu incelemeniz de yarar var.

Anten kablosunda sinyal olup olmadığını anlamanın yolları

  • Receiver uydu alıcısında kırmızı ışık yanıp sönüyorsa anten kablosunda sinyal yok demektir.
  • Uydu alıcısının gözünde kırmızı ve yeşil ışık aynı anda yanıyorsa ve televizyon da sinyal yok yazdığı esnada yeşil ışık yanmıyorsa o zaman uydu kablosunda sinyal yok demektir. Yeşil ışığın yanması antenden gelen kabloda sinyal var anlamına gelir.
  • Aynı şekilde bazı uydu alıcıların gözlerin de telefonda ki wi-fi işaretine benzeyen 3 - 4 tırnaklı bir işaret vardır. Bu işaret uydu anten kablosunda sinyal olduğun da yanar. Anten kablosunda sinyal olmadığında bu dediğim işaret olmaz. Görünmez.
  • Televizyondan bir kanal açın. O kanalın üzerindeyken kumandadan info tuşuna basın. Sinyal bilgileri bölümü açılacaktır. Bazen kumandaların farklı tuşlarında da bu bölüm çıkabilir. Burada sinyal seviyesi ve kalitenin olup olmadığına bakın. Eğer sinyal ve kalitesi sıfırı gösteriyorsa o zaman anten kablosunda sinyal yok anlamına gelir.
Uydu kablosunda sinyal olup olmadığını nasıl anlayacağınızı belirten birkaç metot açıkladık. Bunları kontrol ederek uydu kablosunda sinyal olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. 


Sonraki Yazı
Önceki Yazı
Next Post »